49258000 - 021

نرم افزار CRM ابری یا CRM محلی، کدام یک بهتر است؟

نرم افزار CRM ابری یا CRM محلی

ممکن هست همین الان هم نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتریان (CRM) رو در سازمانتون پیاده کرده باشید و برای ذخیره داده‌ها از نسخه محلی یا ابری استفاده کنید. ولی هنوز با مزیت‌ها و معایب هر کدام آشنا نشده باشید. حتی ممکن هستش به دنبال انتخاب نرم افزار CRM مناسبی باشید که از اون بیشترین بهره رو ببرید و مشتاقید بدونید نرم افزار CRM ابری بهتره یا CRM محلی؟

نرم افزار CRM ابری در میان کسب و کارهای کوچک بسیار محبوب هستش. اما سیستم‌های محلی هم اگر در زمان و موقعیت مناسبی مورد استفاده قرار بگیرن مزیت‌های زیادی رو برای سازمان‌ها به دنبال داره.

در این مطلب قصد داریم چگونگی عملکرد نرم افزار CRM محلی و انواع سازمان‌هایی که از اون می‌تونن بهره ببرن رو بررسی کنیم و در کنار اون ببینیم چرا بسیاری از کسب و کارها برای فعالیت‌های خودشون نرم افزار CRM ابری رو انتخاب می‌کنن. این مقاله با مقایسه این دو نوع سی آر ام دید خوبی به شما می‌ده تا بهترین گزینه رو برای اهداف سازمانی تون انتخاب کنید.

نرم افزار CRM و محل ذخیره سازی داده‌ها

در ابتدا باید بدونید که نرم افزار crm چیست؟ نرم افزار CRM یا مدیریت ارتباط با مشتریان نرم افزاری هستش که بسیاری از فعالیت‌های سازمان شما رو اتوماسیون می‌کنه و با بهبود بسیاری از فرآیندها ارتباط شما رو با مشتری‌ها و حتی کارکنان داخلی شرکت تقویت می‌کنه.

یکی از کارها و تسک‌هایی که این نرم افزار انجام می‌دهد ذخیره داده‌های ورودی در مورد مشتری‌ها از کانال‌های ارتباطی مختلف هستش. اما محل ذخیره سازی این داده‌ها کجاست؟ چه کسانی به این داده‌ها دسترسی دارن و آیا امنیت اون‌ها تضمین شده هستش؟

مسئله ای که مدیران در انتخاب CRM با اون روبرو می‌شن انتخاب بین نرم افزار CRM ابری یا CRM محلی هست. چرا که در موفقیت اون‌ها در بهبود روابط داخلی و خارجی و رسیدن به اهداف سازمانی تاثیر مستقیمی دارن. به همین خاطر در ادامه به بررسی هر یک از سی آر ام‌های محلی و ابری پرداختیم.

نرم افزار CRM ابری چیست؟

از زمانیکه پردازش ابری به طور رسمی در سال 1999 معرفی شدند، فناوری ابر دنیا را فرا گرفته است. با ارائه خدمات گوناگون مبتنی بر وب، آمازون رهبری ارائه خدمات ابری را بر عهده گرفت و چیزی نگذشت که بسیاری دیگر از کسب و کارها نیز همین کار را انجام دادند. ممکن است بپرسید، سرویس ابر دقیقا چیست؟ سرویس ابری به هر سرویسی اطلاق می‌شود که کاربر می‌تواند از طریق اینترنت به آن دسترسی داشته باشد. در این حالت برنامه ها و سرورها به صورت محلی در دسترس کاربر نیستند و در واقع وظیفه تهیه آنها بر عهده ارائه دهنده خدمات است.

نرم افزار CRM ابری (On-Cloud CRM Software) نوعی سی آر ام هستش که روی سرور خارجی نصب می‌شه و در واقع نرم افزار شما روی فضای ابری قرار گرفته. شرکت ارائه دهنده نرم افزار CRM در این موقعیت وظیفه داره تمام اطلاعات نرم افزار شما رو از راه دور میزبانی کنه. با این کار شما دیگه نیازی ندارین برنامه یا اپلیکیشن خاصی رو روی سیستم‌های خودتون نصب کنید؛ تنها کافیه از طریق اینترنت به نرم افزار CRM ابری دسترسی پیدا کنید و داده‌ها رو از طریق هر دستگاهی که بخواید مشاهده کنید.

شرکت ارائه دهنده نرم افزار علاوه بر ذخیره اطلاعات، موظف هستش امنیت داده‌ها رو تضمین کنه و اطلاعات رو مدیریت کنه. در این صورت سازمان شما از انجام این کارها که وقت و هزینه زیادی رو می‌طلبه، بی‌نیاز می‌شه.

خوبی سی آر ام ابری اینه که شما می‌تونین از هر کجا چه با موبایل و چه با لپتاپ و هر دستگاه دیگه‌ای به داده‌ها دسترسی پیدا کنید و تنها چیزی که در این میان نیاز دارین، دسترسی به اینترنت هستش.

هر کجا هم که با مشکلی بر خوردین، شرکت ارائه دهنده سی آر ام به شما پشتیبانی‌های لازم رو ارائه می‌ده تا سوالات و مشکلاتتون در راستای کار با CRM ابری برطرف بشه. در صورتی که اگر قرار بود از نرم افزار CRM محلی استفاده کنید، این حجم از پشتیبانی رو نداشتید و حتی نمی‌تونستید هر زمان که می‌خواید به اطلاعات سی آر ام سازمان دسترسی داشته باشین. در مورد تفاوت CRM ابری و CRM محلی در ادامه مقاله بیشتر صحبت خواهیم کرد.

 

نرم افزار ابری

 

نرم افزار CRM محلی چیست؟

نرم افزار CRM محلی یا نصبی (On-Premise CRM Software) نوعی سی آر ام هست که روی سرورها و زیر ساخت‌های شرکتی که اون رو تهیه کرده نصب می‌شه. تمام داده‌ها، زیرساخت‌ها، سخت افزار‌ها و سیستم عامل‌ها در محل مورد نظر شرکت ذخیره می‌شن. پس سازمان خودش مسئول تمام امور CRM هست و تمام داده‌ها، مدیریت اون‌ها و امنیت و نگهداری اون‌ها کاملا تحت نظر و مسئولیت خود سازمان می‌مونه.

نرم افزار CRM محلی که روی سرورهای شرکت نصب می‌شه معمولا دارای ویژگی‌های زیر هستن:

  • مدیریت داخلی: تیم IT سازمان و بخش مشخصی وظیفه داره این سیستم رو مدیریت کنه و تحت نظر داشته باشه. مثلا این تیم باید سخت افزارها و نرم افزارها رو بروزرسانی کنن، از داده‌ها بک آپ بگیره و امنیت اون‌ها رو ارتقا بدن.
  • کاملا سفارشی و شخصی سازی شده: سازمانی که CRM محلی رو تهیه کرده باشه کنترل خیلی بیشتری روی قابلیت‌ها و ویژگی‌های سیستم داره و می‌تونه اون رو در راستای نیازهای سازمان تغییر بده.
  • پیاده سازی وقت گیر: پیاده سازی نرم افزار CRM محلی زمان زیادی رو از تیم‌ها می‌گیره. ممکن هستش روزها، هفته و حتی ماه‌ها طول بکشه تا بتونن اون رو با توجه به زیرساخت‌های سازمان پیاده کنن.
  • افزایش هزینه‌ها: شرکت باید هزینه مجوزها و گواهی‌های نرم افزار، سخت افزار و آموزش‌ها رو قبل از شروع بپردازه.

نکته‌ای که باید هنگام ساخت نرم افزار CRM محلی به خاطر داشته باشید این است که شما باید یک سیستم مدیریت بحران ایجاد کنید. همچنین باید یک سیستم بکاپ بسازید که از مکان اصلی دور نگه داشته می‌شود. انجام این امر برای جلوگیری از هرگونه ضرر و زیان در اثر حوادث یا بلایای طبیعی ضروری است.

 

انتخاب یک نرم افزار CRM خوب از هر تصمیمی مهم تره، درنگ نکنید!

 

ملاحظات استقرار و پیاده سازی نرم افزار CRM ابری و محلی

پیاده سازی نرم افزار CRM احتمالا مهم ترین و تعیین کننده ترین فاکتور در فرآیند انتخاب بین نرم افزار CRM ابری یا محلی هست. بر کسی پوشیده نیست که انتخاب نرم افزار یک کار بزرگ و مهمه و دلیل خوبی هم برای این اهمیت وجود داره. این فرآیند زمان می بره، انتخاب نهایی برای شما هزینه داره و قابلیت های نرم افزار نقش مهمی در میزان بهره وری و سودآوری کسب و کار شما خواهند داشت.

نرم افزار CRM هم از این قاعده مستثنی نیست. برخی از ارائه دهندگان نرم افزار CRM یک گزینه رایگان هم ارائه می دن که خبر خوبی برای کسب و کارهای کوچکیه که بودجه چندان بالایی ندارن. اما به قول معروف، هر چقدر که پول بدی آش می خوری. به این معنی که نسخه “رایگان” احتمالاً با محدودیت هایی در مورد ویژگی ها، پشتیبانی مشتری و موارد مشابه همراه خواهد بود. و از اونجایی که هدف از به کار گیری CRM مدیریت مناسب مشتریان شماست، راه حلی که انتخاب می کنید می تونه به افزایش سود شما کمک زیادی بکنه.

مهمه که انتخاب درستی داشته باشید، و بزرگ ترین سوالی که باید بهش پاسخ بدید اینه که آیا یک CRM محلی به بهترین وجه با نیازهای شما مطابقت داره یا یک CRM ابری. هدف ما اینه که در این زمینه اطلاعات و راهنمایی های لازم رو به شما ارائه بدیم. در ادامه به برخی از مهم ترین سوالاتی که باید از خودتون بپرسید اشاره می کنیم:

 

– برای انتخاب بین نرم افزار CRM ابری یا محلی مشخص کنید به چه سطحی از دسترسی نیاز دارید؟

آیا همه اعضای تیم شما از نرم افزار به طور انحصاری تو دفتر استفاده می کنن یا به اطلاعات مشتریان شما همه جا نیاز خواهند داشت؟ نحوه دسترسی به یک پلتفرم سی آر ام جاییه که باید ارزیابی استقرار رو ازش شروع کنید. اینجاست که راه‌حل‌های CRM مبتنی بر وب واقعاً می‌درخشن. ذخیره کردن اطلاعات سی آر ام در فضای ابر به این معنیه که کارشناسان فروش شما و سایر کارمندان به اطلاعات دسترسی خواهند داشت؛ چه تو دفتر باشن، چه تو مغازه شیرینی فروشی تو خیابون یا منتظر پروازشون تو فرودگاه.

دسترسی در همه جا، دید کامل و قابلیت اشتراک‌گذاری: اینها نقاط قوت واقعی نرم افزار های CRM ابری هستن. کارشناسان فروش، مدیران اجرایی، بازاریابان و حتی شرکا یا مشتریان خارجی شما همگی می تونن با استفاده از هر دستگاهی، داده ها رو در زمان واقعی مشاهده کنن. برای کسب و کارهایی که کارشناسان فروش شون رو به ماموریت می فرستن یا کاربرانی که هر زمان ممکنه به اطلاعات مشتریان شون نیاز پیدا کنن، نرم افزار CRM مبتنی بر ابر انتخاب درستیه.

دسترسی به نرم افزار CRM محلی از همتای ابریش محدود تره. در بیشتر موارد، دسترسی شما به دفتری که سرورها اونجا قرار دارن محدود میشه. اگرچه این مسئله اینکه کجا و چه زمانی می تونید از سیستم استفاده کنید رو محدود می کنه، اما تقریباً به طور کل مشکلات اتصال رو هم برطرف می کنه. سیستم‌های CRM مبتنی بر ابر برای کار و دسترسی به اینترنت متکی هستن. اگه وای فای شما به طور ناگهانی از دسترس خارج بشه، حتی اگه تو دفتر کارتون باشید هم نمی تونید به داده هاتون دسترسی پیدا کنید.

اما در مورد نرم افزارهای CRM محلی، نزدیک بودن تنها نیاز اصلی برای دسترسی به داده‌های مشتری شماست. هیچ چیز به جز قطع برق نمی‌تونه توانایی شما برای کار و مشاهده داده های مورد نیازتون رو محدود یا متوقف کنه. اگه کاربران CRM شما فقط هنگام حضور در دفتر نیاز به مشاهده اطلاعات دارن، استقرار در محل ممکنه گزینه مناسب‌تری برای شما باشه.

 

– امکانات IT شما تا چه میزانه؟

بخش فناوری اطلاعات شما چقدر گستردست؟ بودجه شون چقدره؟ و در حال حاضر به کدوم منبع IT دسترسی دارید؟ قابلیت‌های بخش IT شما یکی دیگه از عوامل مهم تو انتخاب نرم افزار CRM ابری یا محلی خواهد بود.

 

امکانات IT شما تا چه میزانه؟

 

امکانات فناوری اطلاعات برای نرم افزار CRM ابری

برای کسب‌وکارهایی با بودجه IT پایین و منابع کم (عمدتاً کسب و کارهای کوچک)، CRM مبتنی بر ابر انتخاب مناسب تریه. چرا؟ چون فروشنده نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری ابری رو میزبانی می‌کنه، بنابراین کارها با مداخله اندک یا بدون دخالت بخش فناوری اطلاعات پیش خواهند رفت. فروشنده مالک سرورهاست، به روز رسانی ها رو مدیریت می‌کنه و مسئولیت مدیریت کلی پلتفرم رو به عهده داره. اگه مشکلی پیش بیاد، لازم نیست خودتون سعی کنید برطرفش کنید – فقط کافیه با بخش خدمات مشتریان فروشنده تماس بگیرید. این کار باعث صرفه جویی در زمان و هزینه ای می شه که می تونید به جای دیگه ای اختصاصش بدید.

امکانات فناوری اطلاعات برای نرم افزار CRM محلی

میزبانی یه نرم افزار CRM محلی نیاز به توجه زیادی در زمینه فناوری اطلاعات داره. وقتی نرم افزاری رو در محل نصب می کنید، اساساً تمام جنبه های مدیریت نرم افزار رو به عهده می گیرید. این به معنی اینه که بخش فناوری اطلاعات شما باید زمان و منابع زیادی رو برای پیاده سازی و مدیریت سیستم صرف کنه. به طور معمول، کسب و کارهای بزرگ، منابع مورد نیاز برای انجام این کار رو در اختیار دارن، بنابراین احتمال بیشتری داره که یک نرم افزار CRM محلی رو انتخاب کنن.

مدیریت فناوری اطلاعات CRM محلی با راه اندازی سرورها در طول اجرای اولیه شروع می شه.باید با بارگذاری داده ها، مراقبت از سرورها به صورت روزانه و حل مشکل در صورت از کار افتادن سیستم سر و کار داشته باشید. اگرچه فروشنده شما می تونه به کارکنان IT شما تو برخی از مسائل کمک کنه، اما در نهایت رفع اشکال و راه اندازی دوباره نرم افزار به تیم شما بستگی داره.

بکاپ گیری منظم از داده ها هم برای جلوگیری از از دست رفتن داده ها ضروریه. در صورت وقوع خرابی، تعویض تجهیزات با هزینه شرکت انجام خواهد شد. حتی یه مسئله ساده مثل ارتقاء به نسخه جدید نرم افزار هم می تونه هزینه قابل توجهی داشته باشه. بر اساس همه این اطلاعات، آیا گزینه نرم افزار CRM محلی صرفا اتلاف وقت و انرژیه؟ بستگی به موقعیت خاص شما داره. استفاده از CRM در محل دارای مزایایی هم هست.

اول از همه، شما کنترل بیشتری روی سفارشی سازی و پیکربندی دارید. نصب این سیستم توسط خود شما بهتون این قدرت رو می‌ده که در صورت نیاز، تغییرات جزئی برای تناسب بهتر با کسب‌وکارتون و فرآیندهایی که در حال حاضر اجرا می کنید در نظر بگیرید. کنترل بیشتر روی سفارشی‌سازی‌ها، ادغام رو آسان‌تر می‌کنه، که یک قابلیت قدرتمند برای همکاری بین بخش‌هاست.

بسیاری از راه‌حل‌های CRM مبتنی بر ابر هم با انواع دیگه نرم‌افزار، مانند نرم افزار های BI برای انجام تجزیه و تحلیل داده‌های بزرگ، ادغام می‌شن. اما انتخاب نرم افزار CRM محلی به شما امکان ترکیب تقریباً با هر سیستمی که بخواید رو میده. شما صاحب سرورهایی هستید که نرم افزار CRM در اونها مستقر شده، بنابراین می تونید راحت تر دروازه هایی ایجاد کنید که به CRM شما اجازه می دن با سیستم های دیگه ارتباط برقرار کنه.

 

– مشخص کنید که چه میزان بودجه برای خرید و پیاده سازی نرم افزار CRM محلی یا ابری دارید؟

هنگام در نظر گرفتن هزینه، گاهی اوقات فقط به قیمت خود سیستم توجه میشه؛ خواه این هزینه یک باره، و به صورت هزینه اولیه دریافت بشه یا اشتراک ماهانه. اما ارزیابی هزینه یک نرم افزار سازمانی کمی پیچیده تر از این هاست. به عبارت دیگه، فراموش نکنید که هزینه های پنهان رو هم در نظر بگیرید: هزینه های اولیه مربوط به اجرا و هزینه های مستمر مربوط به تعمیر و نگهداری.

 

هزینه های مربوط به نرم افزار CRM ابری

به طور کلی، نرم افزار CRM مبتنی بر ابر از همون ابتدا ارزون تره. به طور معمول، تنها هزینه، هزینه اشتراکه. این مبلغ اغلب به تعداد کاربرانی که نیاز به دسترسی به سیستم دارن بستگی داره، اما برخی از فروشندگان سی آر ام ابری بدون توجه به تعداد کاربران، هزینه ثابتی دارن. این مدل قیمت‌گذاری تضمین می‌کنه که CRM‌های مبتنی بر ابر هزینه‌های اولیه پایینی دارن، و به همین دلیل برای مشاغل در هر اندازه ای مقرون به صرفه هستن. و هنگامی که یک کسب و کار کوچک هستید، مقرون به صرفه بودن اهمیت خیلی بالایی داره. به همین ترتیب، هزینه‌های اولیه چیزیه که سیستم‌های CRM محلی رو برای کسب‌وکارهای کوچک تبدیل به گزینه های غیرجذابی می کنه.

 

هزینه های مربوط به نرم افزار CRM محلی

راه اندازی CRM به صورت محلی می تونه هزینه بر باشه و شامل موارد زیر بشه:

  • هزینه خرید پرداختی به فروشنده
  • خرید و نصب سرور و سایر سخت افزارها
  • پرداخت هزینه به کارکنان IT برای انجام شدن کارها

هزینه های نگهداری مستمر رو هم فراموش نکنید. هزینه های پنهانی که بهشون اشاره کردیم رو یادتونه؟ تعمیر و نگهداری می‌تونه خیلی گرون‌ باشه. کار کردن سرورها و سایر سخت‌افزارها بدون اشکال، نیازمند توجه منظمه. و زمانی که مشکلاتی پیش میان، رفع اونها به زمان و هزینه نیاز داره.

البته علیرغم برخی از نقاط ضعف سیستم CRM داخلی از منظر هزینه، باز هم همه چیز سیاه و سفید نیست. برای خرید نرم‌افزار CRM محلی فقط یک بار هزینه می شه، برخلاف پرداخت‌های ماهانه مداوم برای نرم افزار CRM ابری. به همین دلیل استفاده طولانی مدت از نرم افزار CRM محلی می تونه TCO یا هزینه تمام شده مالکیت شما رو کاهش بده. علیرغم هزینه‌های کوتاه‌مدت پایین تر نرم افزار CRM ابری، پس از یک زمان معین، یک پلتفرم محلی می‌تونه به گزینه ارزان‌تری در مقایسه با نرم افزار CRM ابری تبدیل بشه.

به طور مشابه، کسب و کارهای بزرگ معمولاً متوجه خواهند شد که داشتن CRM محلی، به دلیل اندازه این کسب و کارها، براشون ارزان تره. کسب‌وکارهایی با صدها یا هزاران کاربر، در صورتی که از نرم‌افزار CRM مبتنی بر وب استفاده کنن، ممکنه با هزینه‌های ماهیانه بسیار سنگینی مواجه بشن که به هیچ وجه ارزش این انتخاب رو نداره.

کسب و کارهایی با این اندازه نیازی به پرداخت به ازای هر کاربر برای راه حل محلی ندارن. به همین دلیل پرداخت هزینه به صورت یکباره ممکنه گزینه ارزان تر و جذاب تری برای اونها باشه.

 

– نرم افزار های CRM ابری و محلی چطور امنیت داده ها رو مدیریت می کنند؟

چطور می‌تونید تضمین کنید که داده هاتون ایمن باقی می مونن؟

با توجه به نقض‌های امنیتی بزرگی که طی چند سال گذشته اتفاق افتاده، این سوال برای خیلی ها یک دغدغه بسیار مهمه. اگر به معیارهای ارائه شده تو بخش های قبلی نگاه کنید، متوجه میشید که یک کسب و کار معمولی مزایای بیشتری با انتخاب CRM مبتنی بر ابر دستگیرش میشه. اما وقتی نوبت به ایمنی داده‌ها می‌رسه، بهترین انتخاب شما چیه؟

در گذشته، وقتی صحبت از این میشد که کدوم گزینه محافظت از داده های قوی تری رو ارائه می ده، رقابت چندانی وجود نداشت. راه‌حل‌های محلی همتایان مبتنی بر وب خودشون رو به راحتی کنار می زدن. اما زمانه تغییر کرده و بسیاری از ارائه دهندگان نرم افزار سی آر ام ابری برای امنیت، اولویت بسیار بالایی در نظر می گیرن. اما الان اوضاع دقیقا چطوریه؟ متأسفانه بستگی داره که از چه کسی بپرسید.

 

به عنوان مثال، یک نظرسنجی از متخصصان فناوری اطلاعات نشون داد که تقریباً از هر سه تصمیم گیرنده تو شرکت‌ها، دو نفر میزان امنیت نرم افزار سی آر ام محلی رو بالاتر می‌دونن. اما گزارش سال 2018 توسط Cybersecurity Insiders نتایج پیچیده تری رو نشون داد:

  • نود درصد از کارشناسان امنیت سایبری هنوز نگرانی‌های متوسط ​​تا شدیدی در مورد امنیت ابر دارن.
  • تقریباً نیمی از پاسخ دهندگان فکر می کنن که فضای ابری خطر بیشتری برای نقض امنیت داره.
  • از طرف دیگه، دورنمای SaaS اونقدرها هم بد نیست. تقریباً از هر 10 نفری که مورد بررسی قرار گرفتن، 6 نفر فکر می‌کنن که برنامه های ابری امنیت برابر یا بهتری نسبت به راه حل های محلی دارن.

اگه سوال تون اینه که بالاخره تکلیف چیه، نگران نباشید. در حالی که سؤالات پیرامون امنیت ابری زیاده، یک روند میون بقیه روندها برجسته است: مشکل از ابر نیست. مشکل کاربرها هستن. یک لحظه به این مسئله فکر کنید. علیرغم این تردیدها، مسائل امنیتی به صورت ذاتی بخشی از زیرساخت ابری نیستن. در واقع، قصور از سوی مشتری، 95 درصد از نقض‌های امنیتی رو تشکیل می‌ده. بله درست خوندید. این میزان خطای کاربر خیلی زیاده.

عوامل زیادی تو این امر نقش دارن. اما درک تفاوت‌های موجود بین امنیت فضای ابری و امنیت داخلی، اولین گام مهم برای کاهش عددیه که بهش اشاره شد. تا زمانی که درک کاملی از این که چرا هر دو راه حل برابر نیستن و چرا باید به مواردی مثل مسئولیت مشترک اهمیت داد، نداشته باشید، امنیت ابری می تونه حادثه ای باشه که منتظر وقوعه.

لذت بردن از یک محیط ابر ایمن ماموریت غیرممکن نیست – فقط به تعهد شما نیاز داره تا اطمینان حاصل کنید که اقدامات مناسب رو انجام می دید.

 

امنیت

 

– بدانید که به چه میزان انعطاف پذیری در نرم افزار CRM ابری یا محلی نیاز دارید؟

CRM های مبتنی بر وب و سیستم‌های محلی از نظر انعطاف‌پذیری تو یک سطح هستن. طبیعتاً راه‌ حل‌های CRM ابری مقیاس‌پذیری (Scalability) بهتری دارن، که به کسب‌وکارهای در حال رشد کمک می‌کنه تا با رشدی که نمی‌تونن پیش‌بینی کنن، سازگار بشن. با این حال، یک مسئله منفی، اتکای زیاد به فروشندگان برای پشتیبانی، نرم افزار و سخت افزاره.

مقیاس‌پذیری سیستم‌های محلی ممکنه سخت‌تر باشه، اما کسب‌وکار شما مالک سخت‌افزار و نرم‌افزاره و این به شما امکان کنترل راه‌حل رو می‌ده. همچنین ترکیب برنامه های کاربردی سفارشی با سیستم های میزبانی محلی آسون تره.

 

– استقرار راحت یا پیچیده؟

هیچ کس علاقه مند نیست استقرار سیستمی که می خواد ازش استفاده، پیچیده و دست و پا گیر باشه.

راه‌اندازی یک سیستم نباید معادل خوندن کتاب دوزخ دانته باشه. همه به دنبال یه راه اندازی آسون و بدون درد سر هستن. این چیزیه که شما به دنبالش هستید.

از اونجایی که نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری ابری به جای نصب در محل شما توسط ارائه دهنده نرم افزار میزبانی می شه، لازم نیست نگران ایجاد اختلال در زیرساخت های موجود خودتون برای استقرار باشید. بعد از اینکه راه حل رو انتخاب کردید، تنظیم و راه اندازیش زمان زیادی نمی بره. تنها کافیه چند تا فرآیند تجاری رو تنظیم کنید و برنامه و اطلاعات ورود به سیستم رو در اختیار کارمندان تون قرار بدید و تمام.

مسلماً، اگه بعد از استفاده از یک راه حل محلی، به سمت استفاده از یک راه حل CRM میزبانی شده برید، ممکنه کمی زمان ببره تا کارمندان تون به ظاهر و احساس جدید نرم افزار عادت کنن. و در هر صورت ممکنه آموزش لازم باشه. خوشبختانه، بسیاری از فروشندگان CRM مثل دانا پرداز منابع جامعی مانند پشتیبانی مشتریان، پایگاه دانش، دموی محصول و گزینه های آموزش الکترونیکی رو ارائه می دن.

در مقابل، یک CRM محلی پیچیده‌تره و به همه چیز نیاز داره، از سرورهای در محل گرفته تا کارکنان فناوری اطلاعات که قادر به نصب و نگهداری نرم‌افزارهای لازم هستن. اما همه شرکت‌ها، به‌ویژه کسب‌وکارهای کوچک، منابع لازم برای اجرای چنین استقراری رو در اختیار ندارن

 

با نرم افزار CRM دانا، مطابق با استاندارد های سال 2024 بفروشید.

 

مزایا و معایب CRM محلی

هر یک از CRM های ابری و محلی مزیت‌هایی رو برای سازمان شما دارند و می‌تونن روند فعالیت کسب و کارتون رو متحول کنن. اما با این وجود به نوبه خودشون علاوه بر این قابلیت‌ها ممکن هست معایبی هم به همراه داشته باشند که غیر قابل اجتناب هستش و شرکت شما باید حتما قبل از انتخاب هر کدوم به این مزایا و معایب واقف باشه. در ادامه با مزیت‌ها و معایبی که نرم افزار CRM محلی به همراه داره آشنا می‌شیم.

+ مزایای سی آر ام محلی

این CRM 5 مزیت رو برای شما به همراه داره:

  1. کنترل داده‌ها: کسب و کارتون کنترل کامل روی اطلاعات CRM داره. به ویژه اگه این اطلاعات، داده‌های حساس و فوق سری باشن و نیاز باشه تنها خود سازمان شما به این داده‌ها دسترسی داشته باشه و شرکت ارائه دهنده نرم افزار به اون‌ها دسترسی نداشته باشه.
  2. سفارش سازی: سیستم‌های CRM محلی یکی از مزیت‌هایی که دارن اینه که می‌تونین اون‌ها رو به روش و نیاز خودتون تغییر بدین و قابلیت‌ها و ویژگی‌هایی اون رو سفارش سازی کنید. در این صورت نرم افزار بهتر در سازمان شما و میان تیم‌هایتان پذیرفته می‌شه و روند کار قابل درک تر خواهد بود.
  3. امنیت: با کنترل صد در صدی روی اطلاعات سی آر ام، کسب و کارتون می‌تونه پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های امنیتی خودش رو پیاده سازی کنه تا مطمئن شه داده‌های مشتری‌ها و شرکت در امان می‌مونن.
  4. عملکرد بهینه: یکی از مزیت‌های نرم افزار CRM محلی بهینه سازی عملکرد هستش و نیروها دسترسی سریع تری به داده‌ها دارن؛ چرا که تمام این اطلاعات و داده‌ها روی سرورهای داخلی سازمان ذخیره شدن و حتی بدون اینرنت هم می‌تونن داده‌ها رو استراخ کنن.
  5. صرفه جویی در هزینه در بلند مدت: سی آر ام محلی یا نصبی با این که در ابتدای راه اندازی هزینه‌های زیادی رو برای شرکت شما به همراه داره ولی در بلند مدت هزینه‌ها نسبت به CRM ابری کمتر خواهد بود و در هزینه‌های آینده صرفه جویی می‌کنین.

– معایب سی آر ام محلی

علاوه بر مزایایی که عنوان کردیم، CRM محلی می‌تونه ضررهایی هم داشته باشه که در ادامه بررسی می‌کنیم.

  1. هزینه راه اندازی زیاد: در ابتدا که می‌خواهید نرم افزار CRM محلی رو راه اندازی کنید باید برای سرورها، گواهی‌های لازم و پیاده کردن زیرساخت‌های لازم هزینه زیادی رو بپردازید. همین سرمایه گذاری اولیه سنگین ممکنه برای برخی از کسب و کارها چالش بر انگیز باشه.
  2. نگهداری: تمام بروزرسانی‌ها، حفاظت از داده‌ها و امنیت سیستم و رفع مشکلات پیشرو همگی بر عهده خود سازمان شماست. پس هم باید منابع زیادی رو صرف نگهداری کنید و هم به تیم تکنیکال حرفه ای نیاز خواهید داشت.
  3. دسترسی محدود: از اون جایی گفته می‌شه نرم افزار CRM محلی دسترسی محدودی داره که نمی‌تونین در خارج از محدوده سازمان به داده‌ها دسترسی داشته باشین. در نتیجه اگر سازمانی دارید که شعب مختلف در مکان‌های مختلف داره، این نرم افزار با توجه به محدودیتی که در دسترسی داره، برای شما مناسب نیست.
  4. قابلیت ارتقای محدود: اگه بخواهید CRM محلی رو به هر دلیلی ارتقا بدین هم می‌تونه سخت باشه و هم هزینه زیادی رو باید صرف این کار بکنین. چون باید نرم افزارها و سخت افزارهای جانبی خریداری و اجرا کنید که خودش هزینه بر و حتی وقت گیر هستش.
  5. بک آپ نرم افزار: سازمان شما باید خودش بک آپ داده‌ها رو انجام بده تا مطمئن شه اگر CRM با مشکلی روبرو شد، اطلاعات از بین نرن.

مزایا و معایب CRM ابری

حالا که با مزیت‌ها و ریسک‌های CRM محلی آشنایی کافی پیدا کردید، بهتر هست به بررسی مزایا و معایب نرم افزار CRM ابری هم بپردزایم.

+ مزایای سی آر ام ابری

نرم افزار CRM ابری مزیت‌های زیادی رو برای کسب و کار شما می‌تونه به همراه داشته باشه که در ادامه 6 مورد از اون‌ها رو بررسی می‌کنیم.

  1. پیاده سازی سریع: شما می‌تونید بدون نیاز به نصب نرم افزار خاص یا راه انداختن سخت افزار‌ها، نرم افزار CRM ابری رو در سازمانتون خیلی راحت و سریع پیاده و از اون استفاده کنید.
  2. هزینه ابتدایی پایین: از اون جایی که دیگه سازمان شما نیازی نداره سرور یا زیرساخت‌های اولیه رو تهیه کنه، پس هزینه‌های راه اندازی و پیاده کردن نرم افزار CRM ابری از CRM محلی خیلی کمتر می‌شه.
  3. قابلیت ارتقا: با افزایش کاربران سازمان و با تغییر نیازهای کسب و کار شما، CRM ابری می‌تونه خیلی سریع و راحت با این نیازها و افرایش کاربران هم راستا بشه و زیرساخت‌های لازم توسط شرکت ارائه دهنده نرم افزار برای شما فراهم می‌شه.
  4. دسترسی راحت: از اون جایی که داده‌ها و اطلاعات در فضای ابری ذخیره می‌شن، شرکت شما می‌تونه به کمک اینترنت از هر کجا و از هر شعبه ای از سازمان که می‌خواد به اطلاعات دسترسی داشته باشه. پس اگر سازمانتون چندین بخش در نقاط مختلف داره، نرم افزار CRM ابری بهترین گزینه برای شماست.
  5. بروزرسانی خودکار: شرکت ارائه دهنده نرم افزار سی آر ام موظف هستش سیستم شما رو بروزرسانی کنه و در نگهداری خودش تموم کارهای لازم رو انجام بده. در نتیجه سازمان شما به عنوان مصرف کننده نرم افزار CRM ابری، از آخرین قابلیت‌های نرم افزار استفاده می‌کنه و همیشه بروز می‌مونه.
  6. امنیت داده: یکی از مهم ترین مزیت‌های CRM ابری این هستش که شرکت ارائه دهنده برای این که داده‌های سازمان شما، به عنوان مشتری، در امان باشه و اعتماد شما از بین نره، از روش‌ها و راهکارهای امنیتی‌قوی استفاده می‌کنه تا از داده‌ها در فضای ابری حفاظت کنه.

– معایب سی آر ام ابری

با این که CRM ابری مزیت‌های زیادی رو می‌تونه برای کسب و کار شما به همراه داشته باشه، ولی معایبی هم داره که اون‌ها رو بررسی می‌کنیم.

  1. کنترل داده: تمام اطلاعات در سروری ذخیره می‌شن که شرکت ارائه دهنده نرم افزار اون رو مدیریت می‌کنه. به همین خاطر ممکن هستش برخی از سازمان‌ها نگران کنترل و امنیت اطلاعاتشون باشن و مجبور باشن ریسک ذخیره داده روی سرور دیگه رو متحمل بشن.
  2. دسترسی تنها از طریق اینترنت: از اونجایی که داده‌های در فضای ابری ذخیره می‌شن، پس تا نیروها و سازمان به اینترنت دسترسی نداشته باشن نمی‌تونن هیچ اطلاعاتی رو مشاهده کنن. که ممکن در موارد اضطراری مشکل ساز باشه.
  3. محدودیت در سفارشی سازی: درسته که می‌تونین تا حدودی قابلیت‌های مورد نظرتون رو در نرم افزار CRM ابری تغییر بدین ولی با این حال نسبت به CRM محلی محدودیت زیادی در این راستا دارین.
  4. هزینه ماهانه یا سالانه: از اون جایی که شرکت ارائه دهنده نرم افزار از سرورها و زیرساخت‌های خودش برای ذخیره و نگهداری از داده‌ها و اطلاعات استفاده می‌کنه، طبق قرار اولیه باید ماهانه یا سالانه هزینه ای رو بابت موارد مختلف پرداخت کنه.

جدول مقایسه ابری و محلی

همونطور که در بحث مزایا و معایب هر دو نرم افزار CRM محلی و ابری از قابلیت‌ها و کاستی‌های مختلف این دو نرم افزار صحبت کردیم، دیدیم این دو با هم تفاوت‌هایی دارن. در بحث هزینه‌ها، پیاده سازی، کنترل داده، دسترسی، شخصی سازی، ارتقا و امنیت با هم تفاوت‌هایی دارن که در جدول برای مقایسه بهتر اون‌ها رو لیست کردیم.

 

CRM ابری در برابر CRM محلی

هزینه

ابری: پرداخت به ازای استفاده، پرداخت به ازای کاربر، پرداخت ماهانه، پرداخت به ازای کانتکت و غیره.

هزینه اولیه کم است ولی در بلند مدت ممکن است زیاد شود.

محلی: هزینه های اولیه برای خرید سخت افزار، نرم افزار، لایسنس ها، فضای استقرار سرور و غیره.

در بعضی موارد به سرمایه گذاری‌های اضافی هم نیاز هستش. هزینه اولیه زیاد است اما در بلند مدت به صرفه خواهد بود. 

سفارشی سازی

ابری: به صورت عمومی در دسترس هستش و راحت می‌تونه سفارشی سازی بشه. محلی: به فروشنده نرم افزار بستگی داره و زمان توسعه قابلیت های سفارشی می‌تونه طولانی باشه. راحت‌تر می‌توانید قابلیت‌ها رو شخصی سازی کنید.

یکپارچه سازی

ابری: به سازگاری API ارائه شده توسط فروشنده بستگی داره. محلی: به فروشنده بستگی داره و همچنین ممکنه به هزینه ها و نیروی انسانی اضافی نیاز داشته باشه.

کنترل

ابری: SaaS کنترل بر روی داده ها رو فراهم می‌کنه و تحت یک توافق قابل اعتماد نظارت می‌شه. محلی: کنترل کاملی رو روی سیستم ها و داده ها فراهم می‌کنه.

امنیت

ابری: امنیت استاندارد با قابلیت های امنیتی ابر. محلی: تامین امنیت به عهده خود شرکت هستش.

دسترسی

ابری: دسترسی در هر زمان و مکان از طریق اپلیکیشن یا مرورگرهای وب. محلی: دسترسی کنترل شده.

دسترسی موبایل

ابری: کاملا پشتیبانی می‌شه. محلی: به نرم افزار CRM و فروشنده اون بستگی داره.

قابلیت ارتقا

ابری: با هماهنگی با فروشنده می‌تونه انجام بشه. محلی: ارتقاهای سخت افزاری و نرم افزاری به عهده مشتری و ارتقاهای نرم افزار CRM به عهده فروشنده هستش.

 

 

حالا کدام نسخه را انتخاب کنیم؟

حالا نرم افزار CRM ابری بهتره یا CRM محلی؟ جواب این سوال به زیرساخت‌های کسب و کار شما و نیازهای تیم‌های سازمان شما بستگی داره. هر کدوم از نرم افزارها قابلیت‌ها و مزیت‌هایی برای سازمان به همراه دارن. برای مثال CRM محلی یا نصبی (On-premise CRM) برای کنترل بیشتر و شخصی سازی نرم افزار بسیار مناسب هستش. در حالی که نرم افزار CRM ابری (On-cloud CRM) در صرفه جویی در هزینه‌ها و دسترسی وسیع تر مناسب تره.

بودجه ای که قراره صرف راه اندازی CRM کنید چقدره؟ اطلاعات و داده‌ها در چه حد مهم و سری هستن؟ نیاز سازمان شما چیه؟ این‌ها همه در انتخاب شما تاثیر داره. نرم افزارهای CRM ابری رو از شرکت ارائه دهنده مناسب و قابل اعتماد تهیه کنید، می‌تونین حتی با اطمینان بیشتری داده‌ها رو به سرورهای اون‌ها بسپارید و ارتباط خودتون رو با مشتری‌ها ارتقا بدین.

 

تفاوت SAAS و On-premises

 

آینده نرم افزار های CRM: هدف گرفتن ابر

کسب‌وکارهایی که مزایای گسترده CRM ابری رو تشخیص می‌دن، مدل قدیمی استفاده از شبکه‌ای از سیستم‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در محل برای ذخیره داده‌های مشتریان رو کنار می‌گذارن. CRM محلی همچنین در زمینه مقیاس پذیری هم ضعف ها و محدودیت هایی داره. گسترش مستلزم خرید سخت افزار بیشتره، و اگر نیازها کاهش پیدا کنه، همچنان باید همون مقدار سخت افزار رو حفظ کنید تا زمانی که تقاضا دوباره افزایش پیدا کنه.

امروزه سیستم‌های CRM محلی هنوز پا بر جا هستن، اما کسب و کار‌های بیشتر و بیشتری متوجه ارزش انتقال CRM به فضای ابری شدن.

دلیل عمده این مهاجرت چیه؟ مشتریان تجربیات شخصی سازی شده می خواهند. یک CRM که مبتنی بر ابر هست، دید کاملی رو از داده‌های مشتری ارائه می‌ده و ارائه تجربیات شخص سازی شده رو آسون‌تر می‌کنه. این منجر به داشتن مشتریان خوشحال و راضی می شه، و از اونجایی که رضایت مشتری به عنوان شاخص ترین معیار فروش رتبه بندی می شه، موفقیت کسب و کار شما بهش بستگی داره. با تکیه بیشتر کسب و کارها به راه‌حل‌های SaaS، سی آر ام ابری به سمت ارائه یکپارچگی بیشتر بین پلتفرم‌ها و برنامه‌ها برای ایجاد جریان‌های کاری ساده و ارائه فرصت‌های پیشرفته‌تر برای سفارشی‌سازی حرکت می‌کنه.

سخن پایانی

برای انتخاب میان نرم افزار CRM ابری و CRM محلی به نیازهای کسب و کار خودتون رجوع کنید و با توجه به مزیت‌ها و معایبی که این دو نوع نرم افزار دارن، مناسب ترین رو انتخاب کنید.

نرم افزار CRM ابری از اون جایی که اطلاعات رو در فضای ابری ذخیره می‌کنه، دسترسی بهش راحت تره و حتی در هزینه‌ها صرفه جویی می‌کنید. در حالی که CRM محلی با وجود هزینه‌های بالا، قابلیت‌های سفارشی بیشتری رو به شما ارائه می‌دهد و خودتون فقط روی اطلاعاتتون کنترل دارین.

6 در مورد “نرم افزار CRM ابری یا CRM محلی، کدام یک بهتر است؟”

  1. علی جوانمرد

    سلام خسته نباشید
    خیلی مطلب خوبی بود پس با این اوصاف برای شرکت ها نسخه ابری به صرفه تر و بهتر هستش درسته؟

    1. امیر علی محمودی

      سلام وقت شما هم بخیر
      خواهش میکنم بله نسخه ابری برای شرکت های معمولی بهتر هستش

  2. مهدی غمخوار

    فکر میکنم CRM ابری در کل انتخاب بهتری نسبت به محلی هستش چون هم هزینش کمتره هم راحت تر و در دسترس تر هستش

    1. امیر علی محمودی

      سلام وقتتون بخیر باشه
      بله در کل سی آر ام ابری برای شرکت های کوچیک و متوسط انتخاب بهتری هستش و میتونه بسیار کارآمدتر باشه براشون

    1. محمد جواد صادقی

      سلام وقت بخیر
      در کل نرم افزار crm ابری برای هر سازمانی مناسبه ولی اگر نیاز به دسترسی دائمی و خصوصی به داده هاتون دارید نسخه نصبی برای شما مناسبه.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا