- داناپرداز
- نرم افزار CRM دانا: پلتفرم یکپارچه فروش، بازاریابی و خدمات مشتریان
- نرم افزار CRM چیست؟ راهنمای جامع + مزایا و کاربردها
نرم افزار CRM چیست؟ راهنمای جامع و تاریخچه نرم افزار CRM
- نظرات : 2 دیدگاه
- تاریخ انتشار :
نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری بخشی از فعالیت روزانه کسب و کارهاست. اما واقعا نرم افزار CRM چیست ؟
قبل از پاسخ به این سوال، ابتدا باید تاریخچش رو درک کنید. CRM مخفف عبارت مدیریت ارتباط با مشتریه. مدیریت ارتباط با مشتری به هر ابزار، استراتژی یا فرآیندی گفته می شه که به کسب و کارها کمک می کنه تا اطلاعات مشتریان شون رو بهتر سازماندهی کرده و به راحتی بهشون دسترسی داشته باشن. همه چیز با یادداشت های دست نویس شروع شد، اما با ظهور و گسترش فناوری دیجیتال، در نهایت به پایگاه های داده ذخیره شده در رایانههای فردی تبدیل شده و به این ترتیب تعریف سی آر ام بسیار پیچیده تر از قبل شد.
CRM دیگه فقط مجموعه ای از یادداشت ها نبود، بلکه مدیریت روابط کسب و کار شما با مشتریان به یک فرآیند پیچیده تبدیل شد. امروزه برای رقابت در هر صنعتی، به یک سیستم قابل اعتماد به نام نرم افزار CRM نیاز دارید.
نرم افزار CRM چیست؟
برای پاسخ به این سوال، باید بگوییم پلتفرمیه که بخش های مختلف سازمان شما رو از بازاریابی گرفته تا فروش و خدمات مشتری به هم متصل کرده و یادداشت ها، فعالیت ها و معیارهای این بخش های مختلف رو تو یک سیستم منسجم سازمان دهی می کنه.
با استفاده از این نرم افزار، هر کاربر می تونه دسترسی آسان و مستقیم به داده های کلاینت رو در لحظه تجربه کنه. این ویژگی نه تنها امکان هماهنگی بی نظیری رو بین تیم ها و بخش های مختلف سازمان فراهم می کنه، بلکه به کسب و کارها این امکان رو هم می ده تا به مشتریان شون سفرهای شخصی سازی شده ارائه بدن. کافیه این امکان رو با عملکرد محدود سیستم های قدیمی تر و آنالوگ مقایسه کنید، اون وقت متوجه می شید که یک سیستم سی آر ام بدون اغراق توانایی ایجاد یک انقلاب در نحوه ارتباط شما با مشتریان تون رو داره.
البته نمی تونید نرمافزار CRM رو بدون در نظر گرفتن SaaS و رایانش ابری تعریف کنید. SaaS و رایانش ابری با هم کار می کنن تا این امکان رو فراهم کنن که در هر کجا که کاربر اینترنت داره، بتونه به نرم افزار سی آر ام دسترسی داشته باشه. به دلیل وجود این فناوری ها، نرم افزار مبتنی بر ابر می تونه با کسب و کار شما رشد و توسعه پیدا کنه. بنابراین هر کسب و کاری، صرف نظر از اندازش، می تونه از یک سیستم مبتنی بر نرمافزار CRM بهره مند بشه و از مزایاش استفاده کنه.
تاریخچه CRM چیست؟
در دهه 1950میلادی، رولودکس (Rolodex) به یکی از لوازم اصلی روی میزهای کارمندان تبدیل شد. همراه با پرونده های موجود در کشوهای بایگانی، رولودکس به کسب و کارها کمک می کرد تا وضعیت مشتریان رو پیگیری کنن. در حالی که از این سیستم هنوز در برخی کسب و کارهای کوچک استفاده می شه، مقیاس پذیری این روش بسیار دشواره.
در اوایل دهه 1980، پایگاه های داده ای وارد بازار شدن که روی رایانه های فردی ذخیره می شد. سپس، اواخر دهه 1980 نرم افزار مدیریت تماس ایجاد شد. این نرم افزار به عنوان “رولودکس دیجیتال” معروف شد. این ابزار قادر بود اطلاعات مختصری در مورد مشتریان یا تعاملات شرکت با اون ها رو ارائه بده.
در اوایل دهه 1990، خودکارسازی نیروی فروش شکل گرفت. توسعه نرم افزار، به طور چشمگیری بهبود یافت. این اتفاق کسب و کارها امکان داد تا فرآیندهای فروش شون رو اصلاح کرده و بهره وری شون رو افزایش بدن.
در سال 1995 اصطلاح مدیریت ارتباط با مشتری ابداع شد. نرم افزار سی آر ام روی رایانه های فردی نصب شده و به صورت دستی نگهداری و به روزرسانی می شد.
اولین راه حل CRM موبایل در اواخر دهه 1990 معرفی شد. نرم افزار به عنوان یک سرویس (SaaS) در پلتفرم های CRM انقلابی ایجاد کرد.
در اواخر دهه 1990، CRM و برنامه های فروش به لطف شرکت هایی مانند Salesforce شروع به حرکت به سمت فضای ابری کردن.
به کمک پلتفرم های CRM ، کسب و کارها تمرکز خودشون رو از تراکنش ها به تعاملات تغییر دادن.
چرا کسب و کارها به سی آر ام نیاز دارند؟
اگه مدیریت فروش، بازاریابی و روابط با مشتری براتون سخت شده، احتمالا وقتش رسیده که از یک نرم افزار تجاری پیچیده و فراگیر استفاده کنید. اگه هنوز در مورد اتخاذ یک راه حل مدیریت ارتباط با مشتری شک دارید، به دنبال این علائم هشدار باشید:
– عدم تمرکز
زمانی که داده های مشتری شما در برگه های اکسل، کارت ویزیت و یادداشت های مختلف پراکنده شده، گرفتن تصمیمات مهم در طول جلسات با مشتری دشوار می شه. جمع آوری داده ها و درک اون ها به این ترتیب به زمان و تلاش زیادی نیاز خواهد داشت.
– ضعف در ارتباطات
یک هم افزایی مثبت باید بین تیم بازاریابی، که سرنخ ها رو پرورش می ده، و و تیم فروش، که معامله رو می بنده، وجود داشته باشه. اغلب فقدان این جریان اطلاعات به عملکرد هر دو تیم آسیب می زنه، چون از کارها و وضعیت فعالیت های تیم دیگه آگاه نیستن.
– هزینه و زمان مرتبط با ترک کار
وقتی کارشناسان فروش کسب و کار شما رو ترک می کنن، روابطی رو که با مشتری ها ایجاد کردن رو هم با خودشون می برن. به این ترتیب کسب و کار شما نیاز به صرف زمان و هزینه برای جایگزینی و آموزش کارشناسان فروش جدید در مورد اولویت های مشتری داره.
– کمبود اطلاعات
به دلیل عدم وجود یک مکان متمرکز برای جمع آوری داده های مشتریان تون، با رشد پایگاه مشتریان، کارشناسان فروش نمی تونن تمام جزئیات لازم رو پیگیری کنن.
– ناتوانی در بستن معاملات بیرون شرکت
زمانی که کارشناسان فروش شما بیرون شرکت در حال فعالیت هستن، نمی تونید همه افراد درگیر رو در مورد وضعیت معامله به روز نگه دارید، یا اسنادی مانند سفارش های فروش و فاکتورها رو براشون ارسال کنید.
– رضایت مشتری ضعیف
اطلاعات پراکنده، پیدا کردن الگوها و شخصی سازی تعاملات شما با مشتریان رو دشوار می کنه. در نتیجه با همه مشتری ها یکسان رفتار می شه که خطر سوق دادن اون ها به سمت رقبای شما برای کسب یک تجربه بهتر رو به همراه خواهد داشت.
هدف نرم افزار CRM چیست؟
نرم افزار CRM ذخیره سازی متمرکز کلیه داده های مشتری رو تسهیل می کنه. این سیستم که برای همه بخش های سازمان قابل دسترسیه، یک دید 360 درجه از مشتریان شما رو به صورت بلادرنگ و در 24 ساعت شبانه روز فراهم می کنه. به این ترتیب تیم هایی که با مشتری سر و کار دارن، می تونن به سرعت به داده های مورد نیاز خودشون دسترسی پیدا کنن تا به طور مداوم مشتریان شما رو خوشحال و راضی نگه داشته و میزان ارزش، تعامل و فروش رو افزایش بدن.
در ادامه به پنج دلیل اصلی برای پیاده سازی هر چه سریع تر یک نرم افزار CRM اشاره می کنیم ولی برای دریافت اطلاعات بیشتر به صفحه “اهداف استفاده از CRM” ما مراجعه کنید.
1. افزایش بهره وری تا 50 درصد
یک CRM می تونه فعالیت های زیادی رو انجام بده. یکی از ساده ترین و در عین حال مؤثرترین ویژگی ها، توانایی نرم افزار CRM در خودکارسازی کارهای دستی و زمان بر با استفاده از گردش های کاریه. به این ترتیب اقدامات خودکارسازی شده می تونن در موقعیت های زمان بندی شده، شرایط تعریف شده سیستم، یا فعالیت های مشخص کاربر و مشتری فعال بشن. در نتیجه کاربران زمان بیشتری در اختیار خواهند داشت تا مشتریان رو در اولویت قرار بدن، روابط رو تقویت کنن و تجربیاتی ایجاد کنن که مشتریان رو راضی و خوشحال می کنن.
اتوماسیون فعالیت های اداری، امکان معرفی فرآیندهای تجاری کارآمد رو به سازمان فراهم می کنه. ثابت شده که این اتفاق، چرخه فروش شما رو بین 8 تا 14 درصد کوتاه تر می کنه. به این ترتیب تیم های فروش دیگه وقت شون رو صرف تکمیل وظایف اداری و دستی (معمولاً در صفحات گسترده) و تعقیب سرنخ های سرد نمی کنن. در عوض با بهره گیری از نرم افزار CRM، می تونن با اطلاعاتی که به راحتی در دسترس شون قرار داده می شه، روی فروش تمرکز کنن.
نرم افزار سی آر ام یکپارچه سازی برنامه های شخص ثالث مثل ERP رو امکان پذیر می کنه، بنابراین تیم ها همیشه به تمام داده های حیاتی مشتری دسترسی دارن. همکاری و ارتباط بین بخش های مختلف کارآمدتر می شه. دسترسی به یک منبع واحد از اطلاعات در مورد پایگاه مشتری شما، به تیم ها این امکان رو می ده تا بهتر درک کنند که تمرکزشون باید کجاها باشه. اهداف بلند مدت رو هم می تونید بر اساس داده های دقیق تو بخش های مختلف تنظیم و هماهنگ کنید.
2. افزایش فروش تا 45 درصد
یک ابزار CRM که به خوبی پیاده سازی شده، شناسایی فرصت های موجود و ایجاد فرصت های جدید رو آسون تر می کنه.
تیم های فروش و بازاریابی به راحتی می تونن مشتریان رو بر اساس طیف وسیعی از معیارها مثل هزینه، فعالیت، بخش بازار و غیره تقسیم بندی کنن. شناسایی و جذب مجدد مشتریان غیرفعال و برنامه ریزی کمپین های بازاریابی ایمیلی با استفاده از نرم افزار سی آر ام با یک فرایند خودکار بسیار ساده تکمیل می شه.
یک یادآوری به مشتریان در مورد اینکه شما جای خالی شون رو احساس می کنید، ممکنه برای جلب توجه اون ها و ایجاد فروش جدید کافی باشه. نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری سیلوهای داده (داده های جدا افتاده و ارتباط داده نشده) در کسب و کارها رو کاهش می ده. تیم های مختلف به راحتی قادر به همکاری و دسترسی به داده های غنی مشتری در هر زمانی که بخوان هستن. این ویژگی بهشون امکان می ده تا خدمات بهتری به مشتریان شما ارائه بدن. اطلاع از روند رفتارهای خریدار و نقاط تماس، راه رو برای فرصت های فروش متقابل و بیش فروشی باز می کنه.
3. افزایش رضایت مشتری تا 47 درصد
بزرگ ترین نقطه قوت یک کسب و کار، داشتن یک پایگاه مشتری راضی و خوشحاله. یک اصل اساسی برای هر کسب و کار اینه که به دست آوردن مشتریان جدید بسیار گرون تر از حفظ و جلب رضایت مشتریان فعلیه. خوشحال کردن مشتری ها دیگه اختیاری نیست، بلکه ضروریه. نرم افزار CRM به شما امکان می ده تا استراتژی های تجاری طراحی شده برای تعامل و توانمندسازی مشتریان خودتون رو ایجاد کرده و به کار ببندید.
روابط با مشتریان به راحتی با استفاده از یک CRM مدیریت شده و پرورش پیدا می کنه. تیم ها ابزارهای لازم رو برای جمع آوری داده های مشتری در اختیار دارن که می تونن ازشون برای ارائه خدمات شخصی سازی شده استفاده کرده و مشتری ها رو بیشتر با کسب و کار درگیر کنن. این ابزار به شما کمک می کنه تا از انتظارات مشتری فراتر رفته و در این فرآیند برای کسب و کارتون حامیان برند وفادار ایجاد کنید.
اگه قراردادهای سطح خدمات (SLA) با مشتریان خودتون دارید، ردیابی عملکرد SLA رو می تونید با استفاده از این نرم افزار فعال کنید. نظارت و ارزیابی انطباق SLA می تونه هم توسط شما و هم توسط مشتری از طریق پورتال شخصی انجام بشه. نرم افزار CRM رو می شه طوری برنامه ریزی کرد که وقتی عملکرد به زیر سطح رضایت بخش می رسه، به کاربران و مدیران هشدار بده. ارائه خدمات عالی روابط کسب و کار با مشتری رو تقویت می کنه.
سطح رضایت مشتری رو هم می شه با استفاده از نرم افزار سی ار ام از طریق نظرسنجی بررسی کرد. فراهم کردن فرصتی برای بازخورد صادقانه، باعث ارائه یک پرسونای دلسوز می شه که مشتریان باهاش ارتباط برقرار کرده و ازش قدردانی می کنن. درک اینکه مشتریان شما در مورد برند و محصول شما چه فکری می کنن، به شما فرصت نوآوری و رشد می ده. استفاده از قدرت این بینش ها به شما امکان می ده که به صورت مستمر رضایت مشتری هاتون رو کسب کنید.
4. آزمایش و پالایش فرایندهای بازاریابی برای به دست آوردن 37 درصد مشارکت بیشتر
بدون استفاده از نرم افزار CRM، تیم های بازاریابی شما برای تعیین کمپین های بازاریابی که بهترین نرخ تعامل و بازگشت سرمایه رو به همراه داشتن، دچار مشکل خواهند شد. با افزایش فعالانه و مستمر محتوای بازاریابی خودتون، مخاطبان تون رو درگیر می کنید و میزان وفاداری به برند رو افزایش می دید.
تیم های بازاریابی می تونند از ابزارهای موجود برای تجزیه و تحلیل جوانب مختلف کمپین ها و پیام های بازاریابی شما استفاده کنن. به این ترتیب می تونن عمیق تر کاوش کنن و متوجه بشن چه چیزی باعث افزایش تعامل و چه چیزی باعث کاهش تعامل شده. با تجزیه و تحلیل محتوا به این روش، تیم ها می تونن صدای کسب و کار رو اصلاح کنن. استقرار کمپین های بازاریابی آینده بر اساس این یافته ها، شما رو برای برقراری ارتباط با مخاطبان تون، در موقعیت قوی تری قرار می ده.
یک کمپین با طراحی خوب و هدفمند، با استفاده از داده های بخش بندی شده نرم افزار CRM شما، می تونه نتایج بسیار چشمگیری ایجاد کنه. تیم های فروش و بازاریابی قطعا از توانایی ایجاد و بستن فرصت های تجاری جدید، اون هم به سرعت، موثر و کارآمد، لذت خواهند برد.
5. افزایش دقت پیش بینی تا 42 درصد
داده های غیر قابل اعتماد، می تونن آینده کسب و کار شما رو به خطر بندازن. وقتی بخش های مختلف سازمان، به صورت دستی اطلاعات رو از منابع خودشون مثل صفحات گسترده جمع آوری می کنن، این اتفاق به راحتی می تونه بیفته. مطالعات موردی بسیار زیادی در مورد خطرات مدل سازی کسب و کار شما در صفحات گسترده وجود داره. نتایج و عواقب این کار می تونه خیلی ترسناک باشه.
از طرف دیگه، یک نرم افزار CRM که به خوبی طراحی و پیاده سازی شده، به عنوان یک منبع واحد از اطلاعات برای تمام داده های مشتری و کسب و کار شما، در زمان واقعی عمل می کنه. همینطور که مشتری ها در طول سفر مشتری به حرکت ادامه می دن، داده ها و پروفایل های مرتبط شون به طور همزمان به روز رسانی می شه. به این ترتیب تیم های فروش و بازاریابی با دسترسی همیشگی به داده های به روز رسانی شده، در یک موقعیت قوی برای اولویت بندی و هدف قرار دادن مشتریانی هستن که سیگنال های خرید ارسال می کنن.
داشبوردهای گرافیکی شامل اطلاعات اجرایی رو می شه با ارائه معیارهای کلیدی کسب و کار ایجاد کرد. اطلاعات دقیق و قدرتمند، به مدیران این امکان رو می ده تا تصمیات صحیح تری اتخاذ کنن که روی میزان فروش و سود کسب و کار، تاثیرات مثبتی خواهند داشت.
با استفاده از ابزارهای گزارش دهی قابل اعتماد، دسترسی به تاریخچه مشتری و اقدامات آتی، پیش بینی دقیق پایپ لاین فروش آسون تر از همیشه شده. هر مرحله از چرخه عمر یک فرصت فروش رو می شه نظارت و گزارش کرد. میزان غافلگیری ها به حداقل می رسه و همه افراد در سراسر کسب و کار شما از نظر استراتژیک، همسو خواهند بود.
مزایای استفاده از نرم افزار CRM چیست؟
یک راهکار نرم افزاری CRM مزایای بی شماری رو برای کسب و کار شما ارائه میده. این مزایای به کسب و کار شما کمک میکنه تا نرخ تبدیل رو بهبود بدین و بیشتر رشد کنین. در ادامه به چند مورد از مزایایی که استفاده از نرم افزار CRM به کسب و کارها ارائه میده اشاره میکنیم.
+ هزینه ها رو کاهش میده
وقتی کسب و کاری رو اداره میکنین، دائما به دنبال راه هایی برای کاهش هزینه های خودتون هستین. یک راهکار CRM به شما کمک میکنه تا هزینه کسب و کارتون رو کاهش بدین، چون با صرفه جویی در وقت تیم شما، اونها میتونن روی کارهای مهم تری تمرکز کنن.
وقتی که کمپین های بازاریابی دیجیتال رو اجرا میکنین، تیم شما معمولا درگیر کارهای ساده ای میشه که وقت گیر هستن. ابزارهای CRM میتونن بعضی از این وظایف ساده رو برعهده بگیرن و اونها رو با سرعت خیلی بالاتری انجام بدن. اینطوری کارمندان شما میتونن به جای تمرکز روی پروژه های کوچک، روی پروژه های مهم تر کار کنن.
سیستم های CRM میتونن داده های مشتری رو مدیریت و تجزیه و تحلیل کنن. به جای اینکه یک عضو تیم تمام داده ها رو غربال کنه تا قادر به درکشون باشه، یک پایگاه داده CRM میتونه این کار رو به صورت خودکار انجام بده. این امر باعث صرفه جویی در وقت و هزینه تیم شما میشه.
با یک سیستم CRM بودجه خودتون رو بیشتر افزایش میدین. این ویژگی میتونه نسبت به اکثر انسان ها، نگاه عمیق تری به مخاطبان شما داشته باشه که در نتیجه داده های بهتری رو برای کمپین شما فراهم میکنه. اینطوری پول کمتری رو صرف بررسی و بازیابی داده هایی میکنین که به شما در ایجاد کمپین بهتر کمک میکنه.
هر زمان که در تلاش برای به دست آوردن تبدیل های بیشتر، مبلغی رو صرفه جویی کنین، فرصتی برای بازگشت سرمایه (ROI) بهتر ایجاد کردین. شما برای رشد بهتر کسب و کار، به بازگشت سرمایه بالا نیاز دارین. یک سیستم CRM میتونه به شما کمک کنه تا هزینه های خودتون رو کاهش بدین و فرصتی رو برای افزایش نرخ تبدیل فراهم کنین.
+ کمپین های موثرتری ایجاد میکنه
همون طور که قبلا گفتیم، یکی دیگه از مزایای CRM ارائه داده های بهتر برای کمک به ایجاد یک کمپین موثرتر و بهتر هستش. مردم به روش های مختلفی با کمپین شما تعامل دارن. با استفاده از CRM، درک بهتری از نحوه تعامل مردم با برنامه بازاریابی دیجیتال خودتون به دست میارین.
برای جذب سرنخ ها، احتمالا از یک روش جذب استفاده کردین. اما چه از طریق رسانه های اجتماعی و چه ایمیل، هر کدوم از مخاطبان شما تجربه متفاوتی در تعامل با کسب و کار شما دارن. درک تجربیات اونها مهمه، بنابراین برای اینکه تجربه بهتری رو برای اونها فراهم کنین، میتونین کمپین های بهتری رو ایجاد کنین.
CRM با هدف قرار دادن سرنخ های بالقوه با محتوایی که برای اونها طراحی شده، به شما کمک میکنه تا این کار رو انجام بدین. اینطوری میتونین تجربه اونها رو شخصی سازی کنین تا با احتمال خیلی بیشتری به کسب و کارتون علاقه مند بشن.
مردم خیلی به این شخصی سازی ها علاقه دارن و استفاده از اون در کمپین ها میتونه برگ برنده شما باشه. دلیلش اینه که شخصی سازی ها باعث میشه تا احساس اهمیت بیشتری داشته باشن و حس کنن شرکت برای شناخت اونها و ارائه اطلاعاتی که برای اونها بهترین هستش وقت گذاشته. این موضوع باعث تبدیل بیشتر برای کسب و کار شما و ایجاد وفاداری به برند میشه.
+ تعامل رو افزایش میده
CRM دامنه کاملی از مخاطبان رو در اختیار شما قرار میده. شما مشتریان خودتون رو رفتارهای خرید اونها رو درک میکنین. این موضوع به شما کمک میکنه تا برنامه بازاریابی متناسب با نیاز اونها ایجاد کنین.
وقتی برنامه های بازاریابی رو به صورت فردی ایجاد میکنین، تعامل رو افزایش میدین. مخاطبان شما یک تجربه شخصی با کسب و کار به دست میارن. این تجربه بدون شک برای اونها جذاب هستش و اونها رو به تعامل بیشتر با کسب و کار شما ترغیب میکنه.
استفاده از CRM به شما کمک میکنه از افرادی که با کسب و کار شما درگیر هستن اطلاعات بیشتری به دست بیارین. این اطلاعات، بازخوردی رو که برای رسیدگی و رفع مشکلات مربوط به وب سایت یا کسب و کارتون نیاز دارین، در اختیارتون قرار میده. این اطلاعات شامل این می شه که چه چیزی نیاز به بهبود داره، تجربه بهتری برای مشتریان شما ایجاد و اونها رو تشویق میکنه تا بیشتر با سایت شما تعامل داشته باشن.
افزایش تعامل منجر به افزایش فروش میشه. مخاطبان شما کسب و کارتون رو بهتر میشناسن و در خرید احساس راحتی بیشتری میکنن. با استفاده از یک سیستم CRM، میتونین تعامل با برند خودتون رو افزایش بدین و تبدیل های بیشتری به دست بیارین.
+ ثبات ایجاد میکنه
وقتی که یک کمپین بازاریابی دیجیتال رو اجرا میکنین، خیلی مهمه که در تمام پلتفرم ها ثبات داشته باشین. شما قراره پیام یکسانی رو برای همه مخاطبان خودتون ارسال کنین، اما به شکلی که بیشترین ارتباط رو با اونها برقرار کنه. CRM از اونجایی مفیده که به شما اطمینان میده که پیامتون در طول کمپین به طور مداوم منتقل میشه.
با CRM متوجه میشین که کدوم پیام ها برای مخاطبان مختلف تاثیرگذاری بیشتری داشته. اگه یک رویداد هفتگی برگزار میکنین، ممکنه پیام متفاوتی برای گروه های مختلف مخاطبان خودتون ارسال کنین. بعضی از افرد شرکت کنندگان ثابت هستن که نیازی به یادآوری در مورد رویداد ندارن. اما بعضی دیگه از مخاطبان که به ندرت شرکت میکنن، ممکنه برای حضور در رویداد نیاز به یادآوری داشته باشن.
نرم افزار CRM همچنین به شما کمک میکنه تا با سازماندهی بیشتر کسب و کارتون، تعامل بهتری با مشتریان داشته باشین. مثلا، وقتی بیشتر از یک بار از مشتری در مورد تجربه اش نسبت به یک محصول سوال میپرسین، ممکنه کسب و کارتون نامرتب به نظر برسه که برای مردم جذاب نیست. با استفاده از سیستم CRM، میدونین چه پیام هایی منتشر میشن و چه کسی اونها رو دریافت میکنه.
CRM به شما کمک میکنه پیام هایی رو که مخاطبانتون بیشتر با اونها ارتباط برقرار میکنن رو مدیریت کنین. با نرم افزار CRM، شما در کمپین خودتون ثبات ایجاد میکنین که به تعامل بیشتر مخاطبان با برند شما منجر میشه.
راهکارهای نوین بازاریابی و فروش برای ورود به سال 1403
چه کسانی از نرم افزار CRM استفاده میکنند؟
به دلیل اینکه بیشتر پلتفرم های CRM در فضای ابری قرار دارن، می تونن به همراه کسب و کار شما رشد و توسعه پیدا کنن. این یعنی کسب و کارها در هر اندازه ای میتونن و باید از یک پلتفرم CRM برای مدیریت روابط خودشون با مشتریان استفاده کنن.
ولی در اینجا چند صنعت مهم که از نرم افزارهای CRM بیشترین بهره رو میبرن معرفی کردیم. برای کسب اطلاعات بیشتر راجع آنها و صنایع بیشتر به صفحه “چه کسانی از CRM استفاده میکنند” ما سر بزنید.
- صنایع تولیدی
- شرکت های B2B
- صنعت خرده فروشی
- صنعت بانکداری
- صنعت املاک و …
ویژگی های یک نرم افزار خوب سی آر ام چیست؟
اما هنگام انتخاب یک نرم افزار CRM باید به چه نکاتی توجه داشته باشیم و یک راهکار کارآمد چه ویژگی هایی داره؟
1. انعطاف پذیری بین دپارتمانی
یک نرم افزار CRM پویا دپارتمان های مختلف رو به هم متصل میکنه و به اونها اجازه میده تا وظایف رو برای رسیدن به یک هدف مشترک تسهیل کنن و جایی برای ارتباط نادرست باقی نگذارن. نقش های رهبری باید بتونن کل پایپ لاین فروش رو ببینن و در مورد روندهای فعلی که روی کسب و کار اونها تاثیر میگذاره بینش خوبی به دست بیارن.
علاوه بر این، مطمئن بشین که CRM انتخابی شما به تیم های بازاریابی اجازه میده به راحتی به پروفایل های مصرف کننده دسترسی داشته باشن تا بتونن کمپین های هدفمندتری طراحی کنن و تیم فروش رو برای سایر استراتژی های تولید سرنخ همراهی کنن.
توسعه دهندگان محصول هم بخشی ضروری از این معادله هستن. اونها میتونن برای دسترسی به بازخورد کاربر در مورد محصولات و تکرار سریع تر تغییرات از CRM استفاده کنن. کارمندان پشتیبانی میتونن کل تاریخچه تماس های مشتری با شرکت شما رو ببینن تا بتونن خدمات شخصی سازی شده ای رو ارائه بدن.
2. سهولت استفاده
حیاتی ترین ویژگی نرم افزار یک CRM کارآمد، قابلیت استفاده آسون هستش. اگر CRM شما مانع بهره وری تیم شما میشه، ممکنه برای نیازهای شما بهینه نباشه. ابزارهای CRM موثر باید چندمنظوره باشن تا به کل سازمان به عنوان یک واحد مرکزی خدمت کنن. علاوه بر این، CRM باید شامل گردش های کاری خودکار و ویژگی های مدیریت وظایف برای بهبود همکاری بین تیم ها باشه.
3. مدیریت اسناد
قابلیت های مدیریت اسناد میتونه جذابیت نرم افزار CRM رو به طور محسوسی افزایش بده. این امر نه تنها اعضای تیم رو از اتلاف وقت در جابجایی بین برنامه ها نجات میده، بلکه به حفظ امنیت داده ها هم کمک و تضمین میکنه که همه به داده های مشابه دسترسی دارن.
بهبود کار تیمی یکی دیگه از مزایای استفاده از سیستم مدیریت اسناد متمرکز هستش. تیم ها میتونن در یک سند واحد به صورت بی درنگ همکاری کنن، ویرایش هایی رو انجام و نظرات خود رو ارائه بدن.
زمان صرف شده برای زنجیره های ایمیل یا جلسات حضوری برای بحث در مورد تغییرات سند به میزان قابل توجهی کاهش پیدا میکنه. علاوه بر این، استفاده از ویژگی کنترل نسخه، ردیابی تغییرات و بازبینی ها رو تسهیل میکنه تا اینطوری مطمئن بشین که همه اعضای تیم همیشه از جدیدترین نسخه سند استفاده میکنن.
4. ویژگی های همکاری
ویژگی های مشترک، هماهنگی اعضای تیم رو در دپارتمان های مختلف آسون میکنه. این امر به ویژه وقتی مفید هستش که تیم ها در مکان های مختلف با منطقه زمانی متفاوت مستقر شده باشن. با استفاده از CRM میتونین حتی در این شرایط هم امکان ارتباط و هماهنگی بی درنگ رو داشته باشین.
سیستم CRM مناسب همکاری رو بهبود میده و دید و مشارکت مصرف کننده رو افزایش میده. علاوه بر این، یک راهکار کارآمد باید بدون زحمت با نرم افزارهای Microsoft Teams و Microsoft 365 ادغام بشه تا همکاری و ارتباط برای کاربران شرکتی خیلی راحت و کارآمد باشه.
5. یکپارچه سازی از پیش ساخته شده
یک سیستم CRM موثر باید بدون دردسر با ابزارهای موجود شما مثل رسانه های اجتماعی، چت، ایمیل های خودکار، تیکت های مشتری، تماس های ویدیویی، وب فرم ها و اشتراک گذاری فایل یکپارچه بشه. این امر از طریق یک ادغام کننده داخلی میسر میشه که همگام سازی روان رو بین سیستم CRM و تمام ابزارهای مورد نیاز تضمین میکنه.
با ادغام CRM با سایر سیستم ها و نرم افزارهای شرکتی، میتونین اثربخشی گردش کار مرتبط با فروش خودتون رو افزایش بدین. همگام سازی باعث صرفه جویی در وقت تیم شما میشه، چون اونها دیگه نیازی به جابجایی بین چند برنامه مجزا ندارن. همچنین این موضوع به کاهش خطاها و سوء تفاهم ها کمک میکنه.
6. گزارش دهی بی درنگ
وقتی که به داده های دقیق دسترسی دارین، انجام تنظیمات لازم در برنامه های فروش و بازاریابی شما آسون تر هستش. اطلاعات نادرست یا قدیمی تصمیم گیری رو دشوار میکنه، مخصوصا اگه سیستم موجود شما نیازمند این باشه که نمودارها رو از اول ایجاد یا به صورت دستی گزارش ها رو جمع آوری کنین.
بنابراین، بهتره روی یک CRM سرمایه گذاری کنین که با ابزار تجسم داده مثل Power BI یکپارچه شده باشه. این ویژگی میتونه به کاربران کمک کنه تا داشبوردهای جامع و گزارش های گسترده رو در عرض چند دقیقه ایجاد کنن.
تجزیه و تحلیل بی درنگ این امکان رو به شما میده که در واکنش به شرایط در حال تغییر اقدامات قاطعانه ای انجام بدین. علاوه بر این، به دلیل انعطاف پذیری گزارش های موجود، میتونین با تجزیه و تحلیل روندهای قبلی فروش، تمرکز مجدد روی تلاش های جاری و توسعه یک برنامه قوی تر، به شکل بهتری برای آینده آماده بشین.
یک سیستم CRM قوی، سازمان ها رو با انعطاف پذیری و تصمیم گیری مبتنی بر داده ها که برای پیشرفت در بازار مدرن نیاز دارن، مجهز میکنه.
7. تسهیل گزینه های آموزشی
در نظر گرفتن گزینه های پشتیبانی و آموزشی موجود که نرم افزار ارائه میده خیلی اهمیت داره. مثلا، کاربران باید بتونن پشتیبانی فوری دریافت کنن. یک نرم افزار CRM درجه یک، جدا از اینکه یک مخزن اطلاعات و راهنمای کامل داره، راه های متعددی مثل ایمیل، تلفن و چت زنده رو برای دسترسی به پشتیبانی ارائه میده.
وقتی که یک فروشنده نرم افزار CRM آموزش ارائه میده، اونها محتواهای آموزشی خیلی خوبی دارن که به شما و کارمندانتون کمک میکنه تا در استفاده از اون محصول ماهر بشین. برای اینکه بیشترین بهره رو از سرمایه گذاری در نرم افزار CRM ببرین، مطمئن بشین که شرکت ارائه دهنده نرم افزار، منابع آموزشی مختلفی رو فراهم میکنه.
برای به حداکثر رسوندن مزایای نرم افزار CRM خودتون، داشتن پشتیبانی قابل اعتماد و گزینه های آموزشی خیلی مهم هستش. اینطوری میتونین مطمئن باشین که هر مشکلی که با اون مواجه میشین، میتونه خیلی سریع و راحت حل بشه.
8 مرحله برای پیاده سازی نرم افزار CRM جدید چیست؟
یک سیستم CRM مبتنی بر ابر تقریباً بلافاصله راه اندازی می شه، اما در هر صورت کسب و کار شما برای پیاده سازی نرم افزار CRM به یک برنامه نیاز داره.
- تیمتون رو ایجاد کنید
- اهدافتون رو تعریف و اولویت بندی کنید
- فرآیند رو تعریف کنید
- نحوه شروع استفاده از پلتفرم CRM خودتون رو ترسیم کنید
- فیلدهای مورد نیازتون رو تعریف کنید
- گزارش های مورد نیازتون رو تعریف کنید
- مدیرانتون رو آموزش بدید
- با کاربران ارتباط برقرار کنید
آینده پلتفرم های مدیریت ارتباط با مشتریان
هوش مصنوعی اقدام بعدی رو پیش بینی کرده و انجام خواهد داد یا انجام اون را پیشنهاد می کنه. نرم افزار CRM مجموعه های عظیمی از داده ها رو به تجربیات بصری و خودکار برای کارمندان تبدیل می کنه که می تونه به ایجاد تجربیات فوق العاده برای مشتری منجر بشه. کلان داده ها نقش بزرگ تری ایفا می کنن و پلتفرم ها این داده ها رو جمع آوری و سازماندهی می کنن. فرآیند ارتقا تجربه موبایل ادامه خواهد یافت.
پلتفرم CRM روشی قدرتمند برای حفظ رابطه شما با مشتریان در خط مقدم هر کاریه که کسب و کارتون انجام می ده. چه یک استارتاپ باشید یا یک کسب و کار جا افتاده، این ابزار حتما باید توسط کسب و کار شما مورد استفاده قرار بگیره.
حالا که متوجه شدید نرم افزار CRM چیست، برای انتخاب یک نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری عالی، وارد صفحه بهترین نرم افزار CRM شوید.
سلام و عرض ادب خدمت شما
بسیار متشکرم بابت توضیحاتتون راجع به اینکه نرم افزار CRM چیه
میخواستم بدونم نرم افزار CRM دانا برای شرکت های کوچیک هم کاربرد داره؟
سلام وقتتون بخیر باشه
خوشحالیم که در کنارتون هستیم
در رابطه با سوالتون: بله این پلتفرم برای کسب و کارهای کوچک و بزرگ کاربرد داره و میتونن ازش استفاده کنن
پیشنهاد میکنم به صفحه “نرم افزار CRM برای مشاغل کوچک” ما سر بزنید